Introduktion

Izumi betyder ”fountain” på Japansk, altså et springvand, meningen bag for ejeren af Izumi er at vand er blødt, men stadig den stærkeste kræft der findes, det er en evig flydende energi kilde, den skaber liv og positivitet. Det er en nødvendighed og grundlag for liv.

Hos Izumi får du japansk mad med et nordisk twist, med det menes der at der er fundet en balance mellem nordiske råvare og fusioneret det med klassiske japanske retter.
Hos Izumi er der ikke nogle ”forretter” eller Hovedretter”, da man kan spise alle retterne sammen, kolde som varme, intet egner sig bedre før eller efter andre.

Det er hvad Izumi kalder Japansk tapas, de har li så meget fokus på tapas retterne, som der på sushi’en.

Kontra mange andre steder er prisen fast, der er ikke noget med tilkøb af extra retter, eller limitation på hvor mange af de forskellige man må bestille, man kan bestille lige så mange, og så mange gange man vil 🙂

Selve bestillingen er op til gæsten selv, efter en kort introduktion, bestiller man via deres ”menukort”, som er i form af et Billedgalleri på Ipad’s

Historie

Izumi åbnede sine døre for første gang i december 2010, på Jægersborg Alle i Charlottenlund. I sin tid blev restauranten dannet, grundet en stor kærlighed for det japanske køkken, samt ønsket om at skabe et sted, hvor kvalitet er til at betale. Siden åbningen har Izumi holdt fast i sine værdier, og vokset til 3 restauranter, Charlottenlund, Vesterbro og Østerbro.

Køkkenchefen Hiroo Machida er af Japansk oprindelse og udlært på en Michelin restaurant i Frankrig. Det franske twist han tilsætter Izumi’s små retter er med til at skabe deres unikke ad libitum koncept og mad.

I dag er det stadig disse værdier og tanker der ligger bag hos Izumi. Kvalitet, råvare og kærligheden for maden, er ikke blevet mindre med årene. Dette har givet pote og i 2018 åbnes der 3 nye Izumi’ restauranter.